Cu Sydney

5 augustus 2011 | Door: 

Surfers op het strand.
Surfers op het strand.

En zo is het alweer de laatste avond hier in Sydney. In totaal ben ik hier 7 dagen geweest, precies genoeg om alles te kunnen zien wat ik wilde zien en doen wat ik wilde doen. Een paar dagen relaxen op het strand had nog gekund, maar morgen gaat het weer regenen en ik heb de stranddagen maar in Darwin gepland, daar is het 30 graden. 🙂 
Ik heb veel geluk gehad met het weer. Precies de mooie twee weken zon, waar het daarvoor hier flink regende en volgende week dat weer zal gebeuren. En als het goed is wordt het vanaf nu steeds zonniger, tot in Perth dan, maar daar maakt het niet uit want dat wordt sowieso leuk met Corine en Bart.

Gisteren ben ik met de ferry, op advies van mijn kapper, Henk, naar het Olympic Parc geweest. De boottocht was super, je gaat een uur de rivier af en ziet daardoor weer een ander stukje van Sydney. Vooral veel bootjes en boten, en mooie huizen langs het water van de welgestelde Sydney-ers.

Vanaf de wharf dacht ik dat het wel goed te lopen was, maar na een halfuur ben ik toch rond gaan vragen waar ik precies heen moest. Na een klein uurtje lopen kwam ik dan toch bij het Olympisch stadion aan. Je komt over de Olympic Boulevard, een brede weg met olympische vlaggen en herdenktorens aan alle voorgaande Spelen. Van Amsterdam natuurlijk even een foto gemaakt.

In het kader van ‘Nu we er toch zijn’, een (iets te dure) rondleiding gekregen door het stadion. Er waren weinig mensen, alleen maar drie Taiwanezen die geen Engels spraken, dus dat was een beetje aparte rondleiding. Wel een indrukwekkend stadion, groot en ook de (nog korte) geschiedenis ervan.

Op het veld waren de spelers van de Sydney Bull Dogs aan het trainen. De rondleidster wist te vertellen dat het de creme de la creme van het rugbyteam was, maar ja, een Nederlander kan dat vrij weinig interesseren. Overigens, ze verdienen vast minder dan voetballers, want er stonden geen ferrari’s en porsches in de spelersgarage.

Nu stop ik even, want mijn eerste internetkaart is op. Dus dit opslaan, en dan zal ik verder gaan. Tot zo!

Ok, we zijn er weer.

Na het stadion ook nog in de zwemhal geweest, waar nog steeds behoorlijk serieus door veel mensen wordt getraind. Inclusief videoschermen waar ze direct zichzelf terugzien enz. Heel druk, heel groot. En tenslotte nog de atletiekbaan gezien, die oorpsronkelijk in het grote stadion lag, maar verplaatst is ivm rugby enz.

Met de ferry terug. Heel mooi, want het was inmiddels donker en je zag daardoor een mooie skyline van Sydney. Goeie tip, leuke dag. ’s Avonds nog met de drie Duitse kamergenoten in de Side Bar gezeten, zij zijn vanochtend weggegaan.

Vanochtend eerst gedag gezegd, daarna geluncht en vervolgens richting ferry gelopen. Ik ben vandaag naar Manly geweest, een halfuurtje varen naar de wijk in het noorden, bekend om zijn strand. Ik was van plan om de scenic tour van 10km te lopen, maar omdat het lekker weer was ben ik een paar uur op het strand blijven hangen. Lekker muziek geluisterd, gelezen, gekeken naar de surfklas (voor het eerst les, ging best goed) en vooral gerelaxt. En slippers en pet gekocht. Eind van de middag nog even gelopen, en na het eten met de ferry terug. Weer een geweldig uitzicht op de verlichte skyline, maar nu vanaf de andere kant.

Vanavond ga ik niks meer doen, alleen hier mijn internettegoed opmaken (nog twee uur) en wat lezen. Vroeg slapen, morgen om kw voor 7 op want om 10 voor 10 vlieg ik naar Alice Springs!!

Tot later allemaal, en bedankt voor de leuke reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.