Bye Sydney, hello Alice Springs!

6 augustus 2011 | Door: 

Kangoeroe-farm bij Alice Springs.
Kangoeroe-farm bij Alice Springs.

Vanochtend vroeg opgestaan om met Qantas te vliegen naar Alice Springs. Een klein vliegtuig, wat minder beenruimte, maar wel een plaats aan het raam dus ik kon mooi het groene landschap zien overgaan in de rode woestijnvlaktes.

Hier aangekomen in Toddy’s Backpackers Place eerst even gerelaxt in de zon, aan het zwembad. Maar dat klinkt mooier dan het is, want het zwembad stelt niet zoveel voor. Geeft niet, lekkere temperatuur hier, ongeveer 25 graden.

In de bus hiernaartoe kwam ik twee Nederlandse meisjes tegen die aan het rondreizen zijn. We zijn vanmiddag op bezoek geweest bij de Kangaroo Sanctuary. Een leuke plek, want daar worden babykangoeroes opgevangen door een soort van Steve Irwin. Hij heeft via wat schenkingen een eigen verblijfplaats kunnen oprichten, voor babykangoeroes die bijvoorbeeld na een aanrijding alleen zijn overgbleven. Je moet als je een kangoeroe aankijkt daarom altijd goed de buidel checken, want daar kan nog een baby in zitten.

De kangoeroes worden meestal grootgebracht bij mensen, waarna ze ze na een jaar of twee weer uitzetten in de natuur. Sommigen, waar iets mee is, blijven in de sanctuary.

Het was een mooie tocht, door een heel stuk outback. We hebben veel geleerd want er werd van alles verteld gedurende de wandeling, en we hebben ze zelf ook gevoerd en de baby om de beurt vastgehouden. Erg leuk.

Straks ergens in het stadje eten. Vanavond iets simpels, morgenavond ga ik denk ik voor de kangoeroebiefstuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.