Wie ik benHoi,

Vandaag, woensdag 18 december, is de dag dat ik mijn eerste stappen in de blogwereld zet. De site is dus nog behoorlijk leeg, maar daar zal snel verandering in komen. Mijn dagelijkse werk bestaat uit het lesgeven aan groep 8 op basisschool de Ark in Haarlem. Ik woon in Haarlem-Noord, ben geïnteresseerd in onderwijs, sport, politiek en hecht veel waarde aan familie en vrienden.  Op deze pagina kun je wat meer lezen over mijzelf.

Ik wens je veel leesplezier op mijn site!

Sjoerd

20130116-IMGP8616_2

Wonen in Haarlem
Ik ben geboren en getogen Haarlemmer, in 1980 geboren in ziekenhuis de Mariastichting. Opgegroeid in het Kleverpark, waar ik op mijn 21ste  ook voor het eerst op kamers ging, boven bakkerij Van Vessem. Na drie bijzonder leuke jaren met vijf huisgenoten verhuisde ik naar Velserstraat 17. Een bijzondere plek, omdat het de school betrof waar ik op dat moment al werkte: de Ark.  Met zijn vijftienen hebben we daar een geweldige tijd gehad, anti-kraak met allemaal een eigen lokaal! Sinds vier jaar woon ik in een benedenwoning in Haarlem-Noord, vlakbij winkelstraat de Cronjé.

Ik zal niet snel uit Haarlem vertrekken, het is een geweldige stad om in te wonen. Er gebeurt veel op cultureel gebied, je zit snel in de duinen en via Amsterdam kun je natuurlijk overal snel naartoe. Een centrale ligging zonder de drukte van de grote stad. Je kunt mij hier regelmatig vinden op de voetbalvelden van Geel Wit, waar ik zelf met vrienden voetbal, en DSS, waar ik training geef en coach. Ook pak ik graag de racefiets om op Strava de uitdaging met mijn fietsvrienden aan te gaan.

Naar school in Haarlem
De eerste jaren van mijn schoolcarrière heb ik doorgebracht op de Kardinaal Alfrinkschool aan de Velserstraat in het Kleverpark. Nog steeds heb ik twee goede vrienden die ik nog ken vanaf de kleuterschool. De basis is dus al snel goed gelegd. Vervolgens ben ik zoals de meeste kinderen uit mijn klas naar het Mendelcollege gegaan. Ondanks mijn mavo-knipoog-naar-de-havo-advies (van een nu welbekende collega) heb ik in zes jaar de HAVO gedaan. Samen met Remy Wilshaus heb ik de stap gemaakt naar de Pabo, een van de betere stappen in mijn leven. Ik wist niet wat ik wilde worden en ben toch mijn vader, twee ooms en een tante achterna gegaan, het onderwijs in!

Werken in Haarlem
Na de standaard vakantiebaantjes die iedereen heeft gehad ben ik op mijn 21ste gaan werken op basisschool de Ark in Haarlem, mijn oude basisschool. Ik heb nu dus collega’s waar ik vroeger zelf les van had. In het begin een vreemde ervaring maar nu ben ik niet anders gewend. Hoewel ik van tevoren overtuigd was dat ik niet langer dan vijf jaar zou blijven werken op één school, ben ik inmiddels aan mijn elfde jaar op de Ark begonnen. Eerst wat jaren groep 6, 5 en 7 en nu voor het zesde jaar groep 8. Elk jaar weer een enorme uitdaging en geweldige ervaring om het laatste jaar van 30 groep achteren tot een goed einde te brengen. Naast het lesgeven zit ik in een aantal commissies, die vooral te maken hebben met de overgang van basisschool  naar het voortgezet onderwijs. Daar valt elk jaar weer wat aan te verbeteren.

Inmiddels zit ik weer naar de schoolbanken, ik doe dit jaar de opleiding middenmanagement.

Contact met mij:
op facebook
op linkedin
op twitter

Of stuur een mail naar sjoerdvandenberg@me.com

Een gedachte over “Wie ik ben”

  1. Hoi Sjoerd,

    Nieuwsgierig geworden na jouw mailtje, ben ik gelijk gaan kijken…
    Ziet er goed uit joh, smaakt naar meer!
    Ik zal je zeker blijven volgen. Veel succes met alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds vrijdag 20 december 2013 online