Aankomst Sydney

 

Eenzame surfer op Bondi beach.
Eenzame surfer op Bondi beach.
Yeaah, na een reis van ruim 17 uur dan eindelijk aangekomen in Australië!! Ik ben kapot, het is nu half acht ’s avonds hier, en ik stond dinsdagochtend om half 6 op, dus het is een lange dag geweest, eigenlijk twee. Gister met de taxi naar het vliegveld gebracht en daar de vlucht naar Bangkok genomen. Zeven uur vliegen, dat viel mee. Jammer was wel dat ik van tevoren niet een stoel kon reserveren, dus de plaats was niet top. Wel gezellig, naast twee Australische mensen die net naar Cyprus waren geweest en een man die van Malta kwam, 71 jaar, drie hartoperaties maar lekker doorreizen. In Bangkok moesten we eruit, om vier keer de douane te passeren, met bagage, om vervolgens weer hetzelfde vliegtuig in te stappen. Beetje overdreven. De tweede vlucht naar Sydney duurde 10 uur, erg lang. Op deze vlucht merkte je ook direct het tijdverschil, omdat het binnen een paar uur ineens nacht was. Om 8.30 uur geland op Sydney Airport.

Vlucht 1

Burj Khalifa, hoogste gebouw ter wereld, prachtig uitzicht vanaf boven!
Burj Khalifa, hoogste gebouw ter wereld, prachtig uitzicht vanaf boven!
Om 8.44 uur lokale tijd, met al 40 graden buiten, is het prima om even in de lobby van het hotel mail te checken en zometeen alvast in te checken voor de vlucht van morgenochtend. Hopelijk is er nog een mooi plekje vrij in het vliegtuig. Want de vlucht van gister was 7 uur, maar morgen zit ik ongeveer 16 uur in het vliegtuig. Ik ben benieuwd. Dat worden veel filmpjes kijken denk ik. Gisteren konden we ons goed vermaken met de camera voorop en onder het vliegtuig, waardoor je alles buiten goed kon zien, tot het nacht werd natuurlijk. We hadden een kleine 25 minuten vertraging uiteindelijk, dus om half twee waren we in het hotel. Alles ging vrij snel en soepel op het vliegtuig. Heel relaxed. Je merkt wel direct dat je in een rijk land bent aangekomen. Veel pracht en praal, hoge pilaren, mooie auto’s. Dat wordt leuk straks in de stad zelf. We pakken zometeen de hele dag een bus, die je overal naartoe brengt. Lekker met airco. De bedoeling is vandaag de strandroute te doen, langs het palmeiland, het Burj Al Arab hotel (zeil) en de Burj Khalifa te beklimmen, 828 meter hoog. Ik ga me inchecken, tot later!

Planning

imagesimages2
Natuurlijk is de voorbereiding redelijk geslaagd, dus ik zal vast een idee geven wat er de komende weken gaat gebeuren. Een goeie reden om meteen de nieuwe cd van Blaudzun te beluisteren.Om te beginnen vlieg ik zondag met Jeroen Fritz (die naar China gaat) naar Dubai. Daar blijf ik één dag, in het kader van ‘nu we er toch zijn’. Lekker 40 graden, busje met airco pakken en alle high-lights bezoeken. Vervolgens het vliegtuig pakken om via Bangkok (alleen tanken) naar Sydney te vliegen. Daar blijf ik twee nachten in een morgen te boeken hostel. Ik denk of de Blue Parrot, of de Wake Up.Na de twee dagen Sydney ga ik voor een dag of vier naar Giel (neefje) en zijn familie in Wollongong. Als het weer meezit gaan we misschien een dagje (en nacht) naar de Blue Mountains. Maar het kan er sneeuwen dus we weten dat nog niet zeker.Dan weer vijf dagen Sydney. Zo’n wereldstad is de moeite waard om langer te bezoeken denk ik.

Vervolgens met het vliegtuig naar Alice Springs. (overdag 21 graden, ’s nachts rond het vriespunt). Ik verblijf daar twee nachten in Toddy’s en maak daarna een driedaagse tour naar oa Uluru, Kata Tjuta, Kings Creek Station en Kings Canyon.

Een dag later vertrek ik met een bus (nog even uitzoeken hoe dat werkt) naar Darwin. Dat is ongeveer 24 uur reizen, maar ik neem er drie dagen de tijd voor. Kan ik nog ergens tussendoor stoppen, zoals bij de Devil’s Marbles.

In Darwin heb ik nog geen hostel, maar wel een driedaagse tour geboekt naar Kakadu. Ik slaap een nacht op een cattlestation (Mt Bundy) en bezoek nog Litchfield.

Hierna heb ik nog twee dagen over in Darwin om te relaxen, het is daar ongeveer 30 graden. Dus op zoek naar een hostel met zwembad denk ik.

Tenslotte met het vliegtuig naar Perth, om nog een weekje bij Corine en Bart te logeren. Voor degenen die Corine niet kennen, met haar heb ik 9 jaar op de Ark gewerkt maar nu woont ze voor drie jaar in Perth. Afhankelijk van het weer gaan we nog een paar dagen op pad.

En dan vliegen via Dubai (korte tussenstop) terug naar Amsterdam, met ik schat ongeveer 10 gb aan foto’s.

Zin in!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.