Nachttreinen..

Reizen met de nachttrein is telkens een bijzondere en spannende ervaring. Wie zit er met je in de coupé, heb je de goed trein te pakken, zijn er uren vertraging, kun je een beetje slapen en komt de trein überhaupt wel aan? De eerste keer in de nachttrein richting Sa Pa zat ik tussen de Vietnamese locals. Op zich niet heel gezellig maar wel lekker rustig. De terugreis leek prima omdat ik tot vijf minuten voor tijd de enige in de coupé was, maar net op dat moment kwamen er een vader, moeder, baby en peuter bij. Gelukkig was het vanaf tien uur stil en verliep de reis verder prima.

De derde en voorlopig laatste keer dat ik met de nachttrein zou vertrekken werd ik door een taxi naar het station gebracht. Wel fijn want je weet zelf nooit helemaal zeker of je wel het goede station hebt gekozen. Natuurlijk te vroeg aangekomen dus moest ik in de hal wachten. De hal zat vol Vietnamezen en een enkele backpacker, was vrij smerig maar ze hadden wel Spaans voetbal op staan dus dat doodde de tijd wel. Mooi detail was dat er geen omroepsysteem werd gebruikt, maar een mevrouw elke keer met een megafoon de vertrekkende treinen omriep. Niks van te verstaan natuurlijk, maar gelukkig hadden ze een bord met Engelse vertaling.

Zo slaap je in de SE3
Zo slaap je in de SE3

Dit keer had ik twee Parijzenaars in de coupé. Aardige mensen dus dat was leuk. Slapen lukte op deze trein het minst. Blijkbaar zijn de treinen naar en van Sa Pa luxer omdat daar meer toeristen gebruik van maken. Wel een redelijk bed maar vanaf de eerste minuut leek het alsof je op een aardbeving reed die op een of andere manier meebewoog met de trein. De reis duurde 12 uur en op het station werd ik opgewacht door een jongen van het hotel, die mij op de motor verder bracht. Weer een nieuwe plek. Hue. De stad van de pagodes en de oude citadel.

Heel leuk schijnt de stad zelf niet te zijn, we gaan het zien. Morgenochtend word ik per motor langs vier pagodes en een tempel gebracht. De middag zal denk ik relaxen worden in het hotel want het is te warm om dan actief te zijn. Zondag bezoek ik de citadel. Het plan is om maandag dan per motor (easyriders) naar Hoi An te gaan, maar we wachten het weer even af want er is regen en onweer op komst. Morgen meer!

 

Drakenschepen liggen klaar op de parfumrivier.
Drakenschepen liggen klaar op de parfumrivier.
Visser op de parfumrivier
Visser op de parfumrivier
Kade van de parfumrivier
Kade van de parfumrivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.